Trött och utsliten!

Idag var det hunddag i skolan, vilket innebär att alla har med sej en hund och vi gör olika aktiviteter.
Jag hade min farmors hund Maja med mej, som jag faktiskt ångrar.. Det enda jag säger är att hon mådde inte så bra i magen och det kom upp inte ut...

Annars var det helt okej, alltid roligt att vara ute hela dagen.
Fast man blir ju lite trött.



Cheers/ Josse

Släckte någon ljuset?

Igår var det Earth hour från kl 20.30 till 21.30, jag och Elin satt med ett antal ljus och pysslade. Jag läste en bra bok och hon löste korsord, ingen vanlig lördag kväll!


När vi kollade ut på balkongen så hade nästan ingen släkt sina lampor, jag tycker det va synd.

Det finns en video på http://www.wwf.se/ där man får se när allt släcks, det va över 1 miljard som släckte sina lampor.

  

Hur som helst, när jag låg och läste senare på kvällen när Earth hour var slut. Då hör jag skrik utanför på parkeringen: En tjej som skriker "det räcker!" och en kille som skriker "ligg ner!!!"

Jag visste att dom hade fest i huset bredvid, det tror jag hela Högdalen också visste.

Men det första jag tänker på när jag hör att dom skriker är: Shiit! Någon blir fan våldtagen!

Ja springer till balkongen och ser min pappa som står nere på pakeringen och stirrar (han såg väldigt rolig ut, han hade varit hos sin polare och ja ni vet... kollar fotboll och skit) och tre polisbilar, då va det ett bråk mellan två killar.



Cheers/ Josse


Träna, träna, träna

Fan finns det något bättre än att träna ? Njaa, inte mycket i alla fall.

När jag väl har kommit igång me träningen så kan jag inte göra det i måttliga mängder. Som med allt annat.. Antingen tränar jag inget alls eller så tränar jag hela tiden. Eller jag hinner inte riktigt med så mycket som jag egentligen vill men ja.

Igår var jag på gymet, mellan 16 - 18. Och på en lördag vid den tiden så är det inte så många människor som befinner sig där, vilket betyder att man kan göra precis vad man vill utan att behöva "stå i kö".
Herregud vad skönt det är! Och om inte gymet hade stängt så tidigt så hade jag nog blivit kvar längre, men det gick ju inte. Så jag blev inte så trött i kroppen som jag hade hoppats på så nu ska jag dit snart igen!!

Träna och äta nyttigt - Det ultimata för en glad Molly!
Hm kanske inte, men jag låtsas i alla fall att det är så!


Cheers/ Mollan

En mysig kväll

Vilket snöoväder!!!

Ja åker hem från skolan och tänker ha en mysig kväll framför datorn! Men istället får jag tre små mysiga smurfar i mitt rum! :D


Marie och Terra kom till Högdalen för att göra mej och Elin sällskap, på vägen hem så hade Elin planerat att hon skulle rulla sej i snön. Vilket hon också gjorde, alla åkte pulka på dagisgården utanför oss. Ja trodde seriöst att tvillingarna Dudas var packade, men det var dom förstås inte. Dom va bara helt hej och hopp!


Vi fixade dipp med grönsaker och kakor. Allt möjligt, Terra satt till och med och broderade :O

Men sen va jag så mätt och trött så jag la mej i soffan och sov, social man kan vara liksom.


Cheers/ Josse


.

Att man kan vara så trött. Så orkeslös och nestämd! Och att det tar så många dagar att vila upp sig. En helg räcker inte till att vila upp sig.
Och jag måste medge att jag somnar tidigare på helger än på vardagar. Det förstår jag heller inte riktigt. Konstigt sömnsystem.

Sen alla människor man ser ute, jag blir galen på dom. Den ena är värre än den andra. Dom tror att dom är något. Klart dom är något. Men inget bra!!

Nej den här kvällen blir lugn.. Softa i sängen med lugna favoriter på!

Cheers/ Mollan

mmm, ja är trött och mina ögon smärtar!

Ursäkta men jag har ingenting att skriva idag. Känner mig bara trött och nere. Skulle slänga upp sängen i sängramen ( alldeles själv ) tappade den på foten några gånger. Och jag kan säga att den är varken liten och smidig eller särskilt lätt. Men efter mycket om och men så fick jag den på plats.
Men känner att ja inte har ens en liten gnutta ork till att städa rummet, men måste i alla fall försöka att plugga lite innan jag somnar!!


Vi bor hos läkarna

Igår följde jag med Patti till läkaren i Södertälje centrum, hon skulle ta ut en skruv i foten. Hon skulle tagit ut den för flera veckor sedan när hon tog ut skruven i andra foten, med då hade den självklart växt fast.


Men i alla fall så gick vi till läkaren och när vi sitter och väntar så kommer hon på att det är operationsdag på fredagar så det sket sej. Det tog ungefär 5 minuter sen var hon klar, lyckat.

Efter det åkte vi till Farsta och mötte Molly eftersom hon skulle hänga med mej hem sen.


Molly mådde skit så vi gick till läkaren men det blev bra till slut.

Sen lämnade vi Patti och rullade hem till min mysiga lägenhet i Hawaii... nu ljög jag, den ligger i Högdalen. Man kan ju drömma...




Idag vaknade jag med Molly och syster Elowaaaan, dom gjorde kaffe! Mmm...

När dom åkte till skolan så började jag storstäda! Dammsög och skurade köket, dammsög resten av lägenheten, fixade disken och dammade. Plus att ja bäddade allas sängar!

Runt ett åkte jag till läkaren och kom hem vid två.


Nu väntar jag på att pappa och mäklaren ska komma (därför jag städade!), inte för att vi ska sälja nu men man vill ju veta vad den är värd och andra saker som bara är bra att veta.



Cheers/ Josse


Underligt

Idag var det en väldigt väldigt konstig dag. Jag (Molly) vaknade 20 min innan klockan, ovanligt. Speciellt eftersom det var kolsvart i rummet. När jag vaknade så hade jag något väldigt mysigt brevid mig. ( Nej inte en kille som man är vansinnigt kär i.) Utan det var faktiskt min nybadade lilla ullboll till dvärgpudel, även kallad Loppan.

Det var inget konstigt eller ovanligt under dagen, inte ur min synvinkel. Men ur mina kära klasskompisars kanske. Som alltid när jag är i närheten. Ja dom tycker alltså att jag är konstig. Inte måttligt, lindrigt konstig utan riktigt stört konstig. Förstår faktiskt inte varför?

Men men. På idrotten som infinner sig efter lunch så skulle vi gyma, med lite kondition innan. Jag var livlig som vanligt och sprang i "gladan-ro". I alla fall 1 ochett halvt varm. Under den tiden så hann jag både få stick i bröstet ( inte bokstavligt alltså ) och även halsbränna. Jaf fortsatte lite till, men tillslut trodde jag att jag skulle spy så jag beslöt mig för att vila en skvätt. Men då blev det värre. Allt snurrade till och det kändes ungefär som att jag var på väg att svimma. Dock klarade jag mig ifrån det Men det var inte så att det avtog sen utan det blev värre. Hostatacker och svårt att andas. Ögonen orkade jag inte ens hålla koll på, dom for runt som en pingisboll i under en match.

Jag blev svagare och svagare och kände att jag verkligen inte klarade av sista lektionen, så jag åkte till Farsta för att sedan försöka ta mig till ett hem, där man kunde vila. Men efter prat med mamma och liknande personer så lunkade jag, Josse och hennes vän bort till närakuten bara för att kolla så att det inte var något fel.

Efter mycket prat, kapillärprov och stetoskop saker så kom vi fram till att blodvärde grejerna var mer än bra, Ingen vitaminbrist ( så jag kan fortsätta vara vegetarian. YES ). Inget fel på något. Utan det vara "bara en plötslig blodtryckssänkning som man faktiskt rätt ofta kan få när man är i tonåren!

Nu är jag bra mycket piggare, ja nästan för pigg. Går på högvarv hela tiden ( säkert bara för att ta igen dom timmarna som jag missade i mitt aktiva liv )





Cheers/ Mollan & Josse


OLD TIMES





Cheers/ Josse

Otrohet

Vart går egentligen gränsen för otrohet? Ser alla olika på det?
Vissa anser att man är näst intill otrogen om man bara skulle kolla på en annan. Medans andra drar gränsen vid om man kysst något, eller kanske till och med gått ännu längre.
Jag tycker att där är det en jävlklarhet att man har varit otrogen. Men är man verkligen det om man kollar på en anna kille som man tycker är snygg, och kanske till och med pratar på ett sätt som tyder på annat än kompis? Trots att man inte har gjort något med den, annat än att pratat på ett sådant sätt?

Vissa väljer att hålla sådan hemligt för sin livspartner, medans andra kan prata öppet om att man tycker att någon på jobbet eller liknande är väldigt snygg och attraktiv. Men det behöver väl itne betyda att man faktiskt vill göra något med personen? Eller gör det de? För att jag tycker någon är snygg så vill jag vara med den hela tiden?


 Cheers/ Mollan

Romans

Jag kollade precis på 2 ½ men, då Alan blir kär i sin sekreterare.


 Är det okej att ha en relation på jobbet? Det är nog en fråga som många ställer... I alla fall jag.

Om är chef och är tillsammans med en anställd så kan man ju aldrig veta om personen älskar en på riktigt?

Men om man nu har en relation så borde man ju inte ge några som helst förmåner till den personen!


Kan man jobba med den personen, om man nu är gifta så kan det påverka på relationen i hemmet. Om man ska göra ett uppdrag tillsammans och har helt olika idéer, då kan ju vad som helst hända.

Eller så kanske man bara har ett förhållande i smyg, då kan det bli komplicerat.


Kom bara o tänka på det när jag såg programmet, nu har ni också något att tänka på :P



Cheers/ Josse


spel, tidsfördriv, beroende

Jag har kommit fram till att spel kan bidra till ett sjukt beroende. Bara såna simpla spel som man kan hitta runt om på internet.

Jag hittade ett spel som heter cube crash. Egentligen så är det tråkigt men en väldigt bra tidsfördriv. Men när man har använt det för att fördriva tiden några minuter så är man fast. Det är näst intill omöjligt att sluta. Precis som med allt annat som man kan bli beroende av!

Men vad är det som gör det då? Det är ju inte som med nikotin och sådant som påverkar kroppen. Utan det här sitter ju i huvudet. Men varför?
Det är de jag inte riktigt vet än!

Är man verkligen så lättpåverkad av allt, så att det till och med kan skapa ett beroende av att bara ha gjort det någon eller några gånger?

Cheers/ Mollan

jahaa

Uhh vilken dag.. Och natt..
Blev väckt lite titt som tätt av min gravida hund som behövde kärlek och toalettbesök. Och sedan av små barn som ville väcka oss lite mitt i natten för att sedan somna om.
Men sedan vid.. ja vad var klockan.. 8, halv nio kanske.. Då pallrade jag mig upp för att leka satan med dom små. Gick ut på en promenad. Det var skönt. Men att bara ens tänka tanken på att man ska gå ut brukar vara jobbigt. Men visst kom jag iväg.

Sen lite senare så fick jag panik och ångest. Dock inte panikångest men ja. Så jag var tvungen att dra iväg till gymet och döda lite energi. Var menat att jag skulle vara där i 45 min men blev visst kvar i en timme och 45 min.

Ja sen händet det inte så mycket mer! Nu är jag trött som en sate och ska sätta mig och kolla på Beck !

Cheers/ Mollan

Vims pims!

Jag känner att jag ligger lite efter med inläggen.. med tanke på hur mycket som verkar rulla egenom Molls huvud. Alla dessa inlägg, med det händer inte så mycket när jag är hos mamma och jag har fullt upp nästan hela tiden så jag hinner inte tänka heller.. Därför finns det inget att skriva om heller. Nu verkar jag skriva om att jag inte har något att skriva om, med nu skriver jag ju om något. Förvirrande.

Alla bloggar ser olika ut, vissa skriver om mat och andra om damm? Nä jag har ingen aning men när jag tänker efter så har jag ingen aning om vad våran blogg handlar om, vi skriver vad vi tänker eller vad vi gör. Kanske är det dom vanligaste bloggarna handlar om. Hur som helst så är det AWESOME att just du läser våran blogg kan man tycka ;D.

Har precis varit ute på vad jag trodde skulle vara en vårig promenad, men det slutade med att min hjärna va helt förfrusen. Längtar till sommaren när man varken fryser eller behöver ha halsduk eller nånting! SKÖNT
Är helt tom på ideer så ni får fantisera själva...




Cheers/ Josse

idéer ?

Okej, all min fantasi har tagit slut.

Någon som kan komma på ett "ämne" eller va man ska säga, som man kan fota?
Någon som kan komma på något ämne att skriva om här i bloggen?
Någon som kan komma på ett ämne att skriva låtar om?


Det är konstigt tycker jag, ibland har man hur mycket fantasi som helst. Men sen en dag så står man där utan en enda ny tanke. Det är bara alla gamla saker som upprepas om och om igen.

Cheers/ Mollan


Ps. Jag är FETT ball! Ds.

:)



Det ser ut som höst men känns som vår!
Det här måste vara början på en underbar vår och sommar.

Cheers/ Mollan

Glugg eller inte glugg, de är frågan!

Istället för att få snea tänder och "behöva" ha tandställning så lyckades jag förstås få glugg.
Men för en sådan "fånig" sak så får man inte tandställning hur som helst. Det är bara att langa fram cashen i så fall. Det tycker jag faktiskt är lite dåligt. För folk kan tycka att det är jobbigt att ha snea tänder av lite olika anledningar, och då kan dom få tandställning gratis? Men om jag vill ha det för att ja inte vill ha någon jävla glugg, nej då tycker dom att mina tänder är jätte fina och att jag inte alls ska ha någon tandställning. Inte för att jag vill ha det så. Men jag vill heller inte ha någon glugg. Eller vill jag kanske det?

Och så hör man om vissa kända människor som vill fixa så att dom får glugg. Jag förstår inte !  Och nu har jag hört att vissa inte ens har lagt märke till att jag har det. Jag vet inte. Det kanske är kul ändå, inte se ut som alla andra. ;)



Cheers/ Mollan

Skaffa barn?

Idag kommer mina barn, "mina barn". Det ser jag fram emot. Dom har ju blivit så stora nu, i onsdags blev dom 6 månader. Det är sjukt hur fort tiden går, och Aeon kan redan säga: Heeeeej! 

Tänk om man själv skulle ta och skaffa sig ett eller ja kanske till och med två barn som min syster gjorde. Hon slog på stort på en gång.
Nej men det kanske är lite tidigt att redan skaffa barn, jag vill ju hinna skaffa mig en ordentlig utbildning och även ha rest jorden runt innan jag ska skaffa barn. Men jag vill ändå inte vara äldre än 25. Hm.. Det där kan bli lite knepigt.

Jaja, jag få se hur det blir med den delen, och tills dess så har jag ju mina syskons barn!

Bilder är några månader gamla. Nästan 4 faktsikt.


Cheers/ Mollan

MIN mama!

Igår kväll fick pappa ryck och sa att vi skulle fara till Farmor! Det tar hela 15 min att åka dit, så vi började bila. Jag hade planerat att sova hos Farmor på söndag eftersom mamma skjutsar mej dit efter hennes dans.


Hur som helst så befinner jag mej hos mamsen nu med mina två underbara syskon, Christine och Viktor. Just nu är jag barnvakt för mamma dansar ju såklart på fredagar också... Men det är trevlig att umgås med syskonen mina!


I morgon kommer mormor och morfar på middag, då ska vi äta gott!! :D

Annars ingenting tror jag :P hoppas ni andra får en lika upplevelsefull helg som jag får... eller något.



Cheers/ Josse


Underbart väder!




Sommar

Ska solen äntligen visa sig igen och värma upp detta kalla land?

Vårdagjämning och allt, då borde det inte vara långt kvar tills man kan gå med kjol och linne tycker jag. Fyfan va underbart.

Tänk sommaren, när man kan vara ute hela nätterna i bara linne utan att ens frysa typ. Vara ute och grilla på kvällarna, och även ta sig ett kvällsdopp. Okej det är inte så ofta man kan göra sånt här i Sverige nu för tiden. Men ett par dagar borde i alla fall bli så tycker jag :)

Nu är det i alla fall inte långt kvar till sommarlov. Lite drygt 10 veckor. Och det är ju ingenting!




Cheers/ Mollan

skola skola skola, för vårat bästa?

Jag tänker nästan varje dag på hur mycket jag hatar skolan, speciellt när man drar upp sin kropp som är fastklistrad i sängen för att gå upp i kylan. Att gå upp tidigt och sen börja åka kommunalt enda in i skogen! För min del.


Jag har börjat störa mej på nästan alla lärare och känner mej allmänt trött och elak, vilket påverkar personerna i min omgivning. Men när jag tänker efter så är jag ju i skolan för min skull, för att jag ska ha en framtid med en bra utbildning. Lärarna finns där för att hjälpa mej, inte för att bestämma över hur jag ska ha det i mitt liv eller göra mej irriterad. Ioförsej så skulle lärarna inte ha jobb på just den här skolan om inte vi elever fanns, men det beror ju på hur man tänker...


Många elever hatar lärarna och faktiskt säger det till dom, det är dålig stil. Dom har också gått i skolan för att utbilda sej. Dom har gått en utbildning just för att kunna utbilda oss! Visserligen så tycker dom säkert att det är kul att utbilda eftersom dom jobbar med det, men hur kul är det när man får höra hur jobbig och dålig man är? Jag skulle inte tycka det var så kul.


Nu byter vi ämne! VÅREN ÄR PÅVÄG!!!

Idag när jag går ut ur porten så känner jag vårdoften, hur underbart får det bli?! Oj vad gamla minnen svävade förbi, underbara minnen. Men... ordet vi inte gillar! Jag kollade upp vädret inför dom senaste dagarna på internet och det ska bli snöstorm någon dag framöver. Det får inte bli så!

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR!



Cheers/ Josse


jag vet inte riktigt vad jag ska tycka

Om man ändå skulle få träffa en riktig läkare, en som tar sig tid att verkligen lösa ett fall. En som är intresserad av det som faktiskt är dens yrke.
                                                                  Men dom växer inte på träd precis.

Diagnos okänd är ett vädligt bra program. Tänk hur mycket dom tar reda på som andra läkare aldrig ens har tänkt en tanke på.

Så är det med mig. Dom gör alla möjliga unersökningar och saker, men hittar ingenting. Är det på grund av att dom inte är tillräckligt intresserade eller är det för att utvecklingen inte har kommit dit den måste för att man ska kunna få reda på vad det är? Eller är det kanske något som man aldrig kommer få reda på vad det är? Diagnos okänd

Jag är trött på att ha ont, och att få konstiga blåsor och svullnader. Jag är trött på att dom aldrig kan ställa en diagnos.
Jag känner mig som en gammal tant! Riktigt gammal!

Ska jag själv behöva bli läkare för att få ett svar på alla mina frågor? Ska man behöva gå runt och oroa sig över vad det kan vara för något, om det kan vara farligt i längden. Jag menar, jag är inte äldre än 16.

Jag tycker helt enkelt att det är dåligt av läkarna att dom beter sig som att dom inte skulle bry sig alls. Även om dom nu gör det så får jag inte direkt det intrycket när dom påstår att jag inbillar mig. Men självklart så kommer en 9 åring till läkaren och klagar på verk i lederna. För man vill jätte gärna ha ont. Det måste ju alla hålla med om. Eller inte.

Sen när man även får blåsor och svullna leder så lär man hitta på det ännu mer. För det är ju något som man alltid lyckas tillverka själv.

Nej jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om dagens läkare. Jag kan ju inte dra alla över en kam med tanke på att jag inte har träffat alla. Men dom jag har varit hos tycker jag är väldigt känslolösa. Jag är en patient och dom behandlar väl alla på samma sätt. Men hur kul är det att komma till någon när man vill ha hjälp, när dom behandlar en som ett objekt istället för att faktiskt försöka att anstränga sig. Alla är vi väl människor med känslor!




Cheers/ Mollan



låttexter

Ja det är en jäkla sak egentligen. Att sitta och skriva texter och melodier som man sedan ska framföra någonstans. Det är roligt, men ibland riktigt svårt. När man ska göra det på beställning.
När jag bara sitter och plingar lite på guran så kan man komma på hur mycket texter som helst, som faktiskt är rätt bra. Men när man ens tänker på att ta fram papper och penna så försvinner det lika fort som det kommer fram..

Sen finns det även en till irriterande sak, och det är när man kommer fram till att melodin oftast är någon slags blanding mellan två andra låtar som redan finns. Då känner man sig som en liten härm-apa.


Vi i bandet försöker i alla fall få fram en ny låt. Den ska vara speciell, inte som alla andra. Men då måste det även vara något speciellt ämne man skriver om. Det verkar för tragiskt att sitta och skriva om samma saker som alla andra skriver om. Att skriva om kärlek det verkar faktiskt alldeles för fantasilöst nu för tiden tycker jag. Alla låtar handlar ju om det mer eller mindre. Men då är frågan, vad ska den handla om?


Föresten så har vi även kommit på ett nytt bandnamn, tror jag i alla fall. Och det blev Take it four. Tror jag att det var. Hmm..




Cheers/ Mollan

On the way home

På väg hem idag så satt jag och Patricia på tåget när Emma kommer rullande och slår sej ner.

Helt plötsligt säger en gubbe eller en äldre man kanske man ska kalla honom, i alla fall så säger han till Emma "förföljer du mej? Bara undrar eftersom du satt bredvid mej på bussen! Haha nej jag skojar med dej, jag skojar."


Eh får man inte sitta ner på bussen nu utan att folk tror att man förföljer en? Snubben lilla, låt mej berätta en sak för dej... vissa människor hamnar på samma buss eller tåg när dom ska hem, bara för att jag och Patricia råkade sätta oss vid honom och Emma kom dit betyder inte det att hon förföljer dej? Men det roliga var ju att det var han som gjorde bort sej! HAHA, jag kunde inte sluta garva! Vem säger så?! XD


Ibland när jag går hem så kan jag känna att folk tror att jag förföljer dom... men varför skulle jag göra det? Med det vet ju inte alla andra, haha.

Förra veckan när jag vandrade hem från bussen så gick det en tjej framför mej hela vägen hem! Vi bodde tydligen i samma port, jag tyckte det blev lite pinsamt när hon kollade bak på mej med jämna mellanrum.  


Jaja det finns många olika slags människor, vissa har sjukare humor än andra...

Nu har nu fått veta lite om ännu en av mina underliga dagar...



Cheers/ Josse


En vanlig dag i skolan.

Dagarna i skolan är egentligen aldrig normala, det närmsta vi har kommit så här långt är "ganska normalt". Men vad skulle skolan vara utan humor? Jo, ingenting! Inte min skola iallafall, för den är så liten och deprimerande.. Speciellt lärarna.

Sista lektionen som vi hade var dubbeltimme med Naturkunskap, inte speciellt lockande med tanke på att det enda vi får göra är att svara på massa idiotiska frågor om... eh ja, det vet jag förstås inte :S 
Iallafall så började vi prata om miljöproblem och att man borde släcka ner Las Vegas i 10 min per år, det skulle spara otroligt med energi. Sen helt plötsligt så satt Cecilia och pratade om att hon ville ha barn och då hoppade självklart många mer in i konversationen om att man ska eller inte ska ha barn i en tidig ålder, men det är ju upp till personen själv om man känner sej mogen eller inte.

Under tiden när alla satt och tjattrade om saker hit och dit så slängde läraren in en kommentar: Men hörrni, en fråga. Vad har det här med naturkunskap att göra?
Men det var som att alla bara kollade på honom och skrattade, sedan fortsatte med konversationen :P
Ibland tycker jag synd om lärare, som måste stå ut med all skit från oss elever.

Nu är klockan iallafall på tok för mycket! Vilket också verkar påverka mitt inlägg men det får alla leva med ;D



Cheers/ Josse

Man lär sig något nytt varje dag.

Jag har idétorka för tillfället. Är nog för trött. Känner hur ögonen svider och kliar och jäspningarna är inte långt borta. Men jag är för lat för att gå och lägga mig, så jag har väl bara mig själv att skylla.

Idag i skolan så skulle vi ta stickprover så varandra. Eller alltså vi tog varandras blodsocker-värden. Jag fullkomligt hatar sprutor, det är en av dom värsta sakerna tycker jag. Och det var inte bara det att jag skulle bli stucken utan jag skulle även sticka en kompis. Det kändes inte heller bra. Men eftersom det är en kriterie för att bli godkänd så vare bara köra på.

Tro det eller ej med det var läskigare att sticka någon annan än att själv bli stucken. Men vill ju liksom inte göra illa någon.
Och nu förstod jag verkligen innerbörden med att vi själva skulle behöva bli stuckna. Alltså inte bara lära oss att göra det. Det är ju för att man ska kunna förstå hur en annan människa kan känna i den situationen. Och om man faktiskt själv är spruträdd så är det ju bara ännu bättre. Det är något som verkligen är värt att ta med sig. Både för ens eget bästa och för patientens.

Det var som sagt en ganska obehaglig upplevelse, trots att nålen är väldigt tunn. Och det var heller inte bara en gång, utan faktiskt två, och andra gången jag fick den i fingerspetsen, den här gången i ringfingret så gjorde det verkligen ont. Det gör fortfarande ont, och det har till och med bildats ett blåmärke där. Konstigt.

Mitt program är i alla fall underbart roligt, men dock har det varit väldigt stor press i alla ämnen. Men det är väl kanske så det är att gå på gymnasiet. Men jag känner att jag valt rätt program. Man lär sig något nytt varje lektion!




Cheers/ Mollan

Just därför vill jag flytta.

Känner ni igen er när jag säger: Kom hem nu! Eller det är jag som bestämmer!
Jag fullkomligt hatar när föräldrarna säger så, som om dom bestämmer allt och självklart vet allt. Dom tror också att om man är under 18 år så kan man inte fatta egna beslut.. nej nej, deras beslut eller idé är såååå mycket bättre än våra.
När man sen frågar varför dom tycker så, så är det bara så. Det finns liksom ingen anledning eller någonting.

Det skulle vara så himla skönt att bo ensam, ingen som bestämmer när man ska komma hem eller varför. Man behöver inga dåliga eller smarta ursäkter för att få göra något utan jag kan bara göra det, helt bara så. Hatar den här åldern, jag vill göra så himla mycket men jag kan inte.
Vid 13 års åldern så kunde man heller inte göra någonting men jag iallafall tänkte inte så mycket på saker, ja gjorde som mamma eller pappa sa och så va det.

Men nu är jag så nära 18 och kan bara vänta på dagen när jag är fri, fast fri är nog fel ord.
För så länge jag bor under samma tak som pappa så bestämmer ju förstås han -.- kan det bli mer fail?
Jag kommer hinna dö innan jag får leva. Irriterande.. ett bra ord kan man tycka! Jag tycker det.



Cheers/ Josse

Somliga har, andra tar

När jag stod och fixade med tvätten så kom jag att tänka på alla dessa människor som rånar, mördar och våldtar.
Man ser sjuka saker hela tiden, jämt och ständigt. När man ser det så tänker man, eller ja jag tänker så. Kan ju faktiskt inte prata för alla andra. Men i alla fall, då tänker jag att herregud man vågar ju inte gå ut. Jag ska aldrig gå själv någonstans igen osv osv. Men så går man där ensam ändå, men just då så tänker jag inte så. Utan då är jag Superman, eller kanske superwoman. Det händer ju aldrig mig något, jag är odödlig.

Är folk så beroende av att ha nya saker, att ha det bästa och det dyraste så att dom måste sno andras saker för att dom själva inte har råd? Eller är det själva grejen, att dom får en kick av att göra sådant?


Jag såg på Beck för ett tag sen. Den svaga länken tror jag att den hette. För er som inte sätt den så handlade den om 3 killar som våldtog tjejer, dom gjorde det till en tävling. Och där sa dom att det började med att en av killarna hade gjort och han berättade att han fick värsta kicken av det, och det var så dom andra kom igång.

Är det inte det riktigt sjukt? Att man ens kan komma på tanken att göra något sånt. Då kan det inte stå riktigt rätt till där uppe.
Tänk att man utsätter andra människor för sinnessjuka saker för att man själv ska få någon slags kick?

Det är som folk som kan ta pengar från sina föräldrar. Kan väl tycka att det är mer "skonsamt" än att gå och slå ner någon för pengar. Men ändå själva grejen, att ta något som inte är sitt. Oavsett om det skulle ligga en 50-lapp framme på bänken så skulle jag aldrig ta det. Det till hör inte mig och då har väl inte jag någon rätt att bara gå och ta den?

Skulle jag göra det så skulle jag få såna otroliga skuldkänslor. Jag vet inte om det beror på att jag är för feg för konsekvenserna, eller kanske rent av en god människa. Om det nu finns "goda människor". Innerst inne så är väl alla människor likadana. Det är nog ingen som föds som kriminell. Jag tror att det är något man utvecklar själv med tiden!




Cheers/ Mollan

Nu vill jag inte..

bo hemma längre! Kan ni tänka er vad skönt att bara bo i en lägenhet själv, eller med en kompis. Ingen förälder som tjatar över att man måste komma hem eller vad man gör. Man kan bara gå när och vart man vill, komma hem när man vill. Vilken kanske inte heller är så bra men ändå, fast man känner sej friare!

Jag kan bara föreställa mej mitt rum... En jättestor mjuk säng med underbara lakan eftersom jag praktiskt taget bor i min säng, en matta som killar under fötterna när man är nyvaken. Ett litet skrivbord där det finns plats för lite saker, men endå inte för mycket. Sen fluffiga gardiner så att det käns fridfullt och skönt.
Man kan bara gå runt i lägenheten hur man vill, till och med naken om man känner för det. För nu när min pappa och syster är hemma så föredrar jag mitt rum mer än vardagsrummet eller köket, jag hatar vår lägenhet! Den är så kall och vit på något sätt. Det enda som lockar mej hem efter skolan är min katt! Förstås så bidrar Elin till stämningen, kanske gör pappa de också. Men det tänker jag inte på så ofta på, jag kanske borde uppskatta dom lite mera. Alla visar ju sin kärlek på olika sätt.

När man tänker på alla hemlösa som inte ens har tak över huvudet så kan jag känna att klaga på en lägenhet kanske inte ligger på topp, men o andra sidan så gör dom inget åt saken. Utan dom använder pengarna till att köpa sprit/tobak. Fast det kanske är deras sätt att klara av deras dag, verkligheten.



Nu skänker jag en smaskig bild åt er alla!

Cheers / Josse


Sommar istället för is..

När man tjatar om hur varmt det borde vara och att man hatar snö och slask, så vet man inte riktigt hur andra varelser har det på vår planet.

Isbjörnarna som lever i Arkis har helt annan uppfattning. Idag klarar sej ytterst få isbjörnar per år, isen smälter och dom kan inte skaffa sej föda eftersom det finns ute på isen där sälarna lever, men sälarna klarar sej inte heller för att isen smälter för fort och sälungarna hinner inte lära sej simma.
Folk vill hela tiden att man ska skänka pengar för att isbjörnarna ska klara sej... Men vad gör det för skillnad? Vi kan ju inte direkt slänga ut konstgjord snö och frysa vattnet? Det är ju den globala uppvärmningen som gör detta. När jag frågade syster min så sa hon att det var långsiktigt, men tänk om vi inte har så lång tid?
Isbjörnarna måste simma flera mil för att komma till nästa mark eftersom det är för långt att återvända tillbaka när isen smälter, när dom kommer fram så är dom flesta för trötta och magra för att jaga... vilket leder till ni vet vad.

Sånna här saker sitter jag och tänker på ibland.. hemskt. Jag sitter här och kan nästan inte göra någon skillnad, men om alla skulle tänka så, så skulle inte jorden vara som den är idag.. Vilket jag inte vet om det är positivt eller negativt.


Cheers / Josse


عقيدة

Jag vill göra så himla mycket saker.

Jag vill resa jorden runt
Jag vill bli fotograf, en riktig, en känd
Jag vill bli läkare
Jag vill bli författare
Jag vill bli sångare/låtskrivare, what ever något som har med musik att göra
Jag vill bli skådespelare eller liknande
Jag vill bli bodybuilder


Ja som ni ser så är det ju väldigt mycket jag vill.
Men grejen är den att jag tror att så länge som man verkligen vill något och är beredd på att göra allt så är det inga problem att bli det som man vill.

Vissa sliter som satan, men kanske ändå inte kommer till det som dom verkligen vill. Då vill dom inte det tillräckligt mycket ändå, eller så är problemet de att det är så många som får allt serverat på silverfat. Bara för att deras pappa kanske känner någon som håller på med t.ex. musik och skivbranchen så kan dom få skivkontrakt utan att egentligen vara direkt bra på att sjunga. Nu var musik ganska dåligt exempel eftersom det finns hur många sångerskor och sångare som helst, vissa är bra medans andra är helt sjukt bra.

Men som sagt så länge det är något man brinner för så kan man ju bli precis hur stor som helst. Men det krävs tålarmod, mod och ork.

Om jag skulle bli stor inom något pågrund av kontakter så tror jag inte att jag skulle känna mig så tillfredsställd. Visst skulle det vara väldigt häftigt att liksom vara den personen som alla vet vem det är och faktiskt tycka att man är riktigt bra. Men ändå, man har inte kämpat för att komma dit.

Det är så mycket som man vill ha gjort, men man får ju inte glömma att man kan faktiskt inte vara jätte bra på allt. Men så länge man kämpar på är inget förjäves.


Det var en väldigt smart person som sa till mig en gång: Utan självkänsla så är du ingenting!
Det kan jag hålla med om. Jag har alltid varit en liten, klen person som aldrig har vågat säga ifrån. Fram tills man blev lite äldre och gick igenom allt som alla andra tonåringar också har gått igenom. Denna plötsliga förändring. Och en väldig förändring på humöret. Men då blev allt på hel fel sätt. Helt fel! Det blev något negativt istället för positivt.

Men efter att ha kämpat mig igenom det så har det faktiskt blivit bättre, mycket bättre. Dock är det klart att jag också kan bli arg helt plötsligt, men jag menar det är väl mänskligt?
Jag håller fortfarande på att jobba på min självkänsla, den som var obefintlig förut har plötsligt blivit så stor. Eller hur man nu säger det.

Det jag försöker få ut av det här, är det att man ska tro på sig själv. Det finns ingen anledning till att trycka ner sig själv. Ut med allt. Låt hela världen få njuta av den underbara personligheten som du har där inne! Släpp ut den bara.


Jämfört med nu så var det som att jag inte fanns





Cheers / Mollan

Ta mig till ett annat land. Snälla?

Tjolahopp alla små fans! Jag vet att ni har saknat mig enormt mycket!

Livet här i New york är ju underbart, det liksom rockar fett som alla coolingar säger. Vi hänger på alla coolingbarer och ba dansar satan!


Nej föråt nu ljög jag. Eller ja, ljög och ljög de är nog inte rätt ord. För det är mina drömmar! Jag vill flytta från Sverige. Jag vill flytta till fucking USA! Någon som är på eller?

Jag kanske har fel, men jag tycker det verkar på glamoröst. Eller det var nog inte rätt ord det heller. Men det verkar så underbart soft, och soft är verkligen rätt ord! Men klart dom är ju väldigt bra på att ta fram alla bra saker i filmer och liknanade.

Men det bryr jag mig inte! Vill dit, nu nu nu. Och jag och min käre blogg vän Josefine, som ni känner till nu. Vi vill vara som dom i Sex And The City! Fyfan va allt verkar roligt där!



Cheers / Molly

Ja de va ju speciellt.

I söndags så fick jag ett samtal från min gode vän Molls! Hon skulle förstås vara hemma från Torsdag till Tisdag.. inte så kul med tanke på alla figurer som kryper runt och tar alla saker! Men det har ju redan hon förklarat.
När jag kom i Torsdags så lovade Molly att maten skulle vara klar, med det var den förstås inte!! Så det blev te och mackor. Inte så komplicerat meen gott :D

Under helgen har vi suttit framför datan den mesta tiden, den enda det finns att skylla är uppfinnaren till skiten ( mollys citat)! Men man blir ju så fast!
Tidigare idag så var jag så pass modig och ställde upp på emo bilder, vilket också syns på Mollys inläägg. Det va riktiga knivar, typ läskigare än man tror :S men det var ju självklart inte riktigt blod haha. En speciell sak att göra kan man tycka.
För en stund sen så bastade vi, feeett skönt! Vi hade även mod att rulla oss i snön! Vilken upplevelse... hm...
Nu sitter jag och tjuvtittar lite på Melodifestivalen, inte speciellt underhållande men vad gör man.



JAG ÄR PISSDÅLIG PÅ ATT SKRIVA INLÄGG! Men de duger för stunden eftersom Molly redan ligger ute med två, men  jag kan ju tänka mej att de jämnar ut sej med tanke på att hon skriver så ofta... Ska vi ränka dina bloggar nu. HA HA!

Cheers / Josse

Mammor är bra att ha!

Jag eller ja mina föräldrar har köpt ett hus i Ställdalen. Skogen, landet. Ja vad man nu vill kalla det. Där befinner dom sig största delen av tiden tycker jag, speciellt nu när dom har öppnat affär där också.
Jag har bara varit där två gånger, på höstlovet och på sportlovet. Det är väldigt fint där, men det finns, eller ja kanske fanns en nackdel. Att jag inte känner någon där. Så nu på sista lovet efter min käre vän Jolinn hade åkt hem. Hon åkte hem 4 dagar innan mig. I alla fall så försökte jag hitta något att göra där. Men jag menar, hur lär man känna folk nu för tiden? Förutom via internet eller genom kompisar? Så det blev ju lite svårt eftersom jag inte känner någon där så då kan jag ju inte lära känna folk vi dom.

Men idag fick jag ett samtal från min käre mor, hon meddelade att hon hade snackat med en kille och fått hans nummer. Så då är det väl bara go nuts ?

I alla fall slaskade jag iväg ett sms lite fort så där, och ännu snabbare fick jag ett sms tillbaks. Och nu så pratar jag redan med två st därifrån. Det är ju bra, för då kanske jag faktiskt har något att göra nästa gång jag kommer upp förutom att motionera. Visserligen så är det ju faktiskt bra att vara fast på ett ställe utan att ha några att umgås med för då kan man kanske få saker som måste bli gjort, faktiskt gjort. Men jag lyckas ändå alltid få in något annat emellan. Så då sitter man där sista dagen med ett 20-tal skolböcker som man ska kunna utantill tills dagen efter.


Vänliga hälsningar Molly


PS. lät jag vuxen nu? DS.



Cheers / Molly

Ännu en ny ...

Att man aldrig ska kunna starta en blogg och sedan stanna kvar där och fortsätta skriva. Alltid det här: Nu ska jag uppdatera bloggen med jäma mellanrum jadijadi! Men nu så ska vi försöka! Nu är vi inte än utan faktiskt två, men de kanske ni förstod när jag sa VI.

I alla fall, jag har varit ensam hemma nu sen i Torsdags, och med tanke på att det har varit ett antal inbrott här i krokarna så vägrade jag att vara hela ensam hemma, så självklart blev Josefine offret! Ja inte för inbrotten alltså, utan mer att jag kidnappade henne och placerade henne i mitt hus!

Lite kortfattat så har faktiskt dom här dagarna mest gått åt till datorer, och spel! Spel spel spel! Har jag väl hittat ett spel som är värt att ens testa så kan jag inte sluta, det går inte. Eller jo när jag tillslut har däckat framför datorn, eller rent tekniskt sätt bakom datorn.


Fortsättning följer...

 


Cheers / Molly

RSS 2.0